پس از این اتفاق فدراسیون کشتی ضمن اعتراض به این اقدام، تاکید کرد: با مسببین این اتفاق که باعث از دست رفتن مدال طلای یخکشی در این تورنمنت مهم شده است، برخورد میکند.
اما پس از این اتفاق، اتحادیه جهانی کشتی اعلام کرد پس از آنکه محمدباقر یخکشی با تیشرت ورزشی بر روی سکوی دریافت مدال حاضر شد، چند مرتبه به کشتیگیر ایران تذکر دادیم باید به قوانین احترام بگذارد و با گرمکن ورزشی کشورش به روی سکو بیاید تا مدال خود را دریافت کند اما این کشتیگیر نسبت به این موضوع بیتوجهی کرد و در نهایت با تصمیم مسئولان از رقابتها دیسکالیفه شد.
بیشتر بخوانید:
ماجرای اخراج مشکوک قهرمان کشتی ایران چه بود؟
با اعلام این خبر از سوی اتحادیه جهانی کشتی، لازم است زوایای پنهان این ماجرا روشن شود و مشخص گردد چرا این کشتیگیر حتی با گرفتن چندباره تذکر حاضر نشده با گرمکن ورزشی بر روی سکو حاضر شود؟ اینکه او خود از پوشیدن گرمکن خودداری کرده و یا افرادی دیگر از تیم ایران اجازه این کار را به وی ندادهاند تا در نهایت مدال طلای این کشتیگیر که میتوانست نقش مهمی در جایگاه وی در رنکینگ جهانی نیز داشته باشد، براحتی از دست برود؟
به گزارش ایسنا، این اتفاق تلخ در حالی برای آزادکار ایران رخ داد که مشخص نیست چرا کشتیگیران ایران با وجود داشتن گرمکن ورزشی مختص به کشورمان، معمولاً از پوشیدن گرمکن ورزشی بر روی سکوی دریافت مدال در مسابقات مختلف خودداری میکنند و مانند کشتیگیران سایر کشورها حاضر به رعایت این موضوع نیستند؟
جدیدترین نمونه آن نیز رقابتهای بینالمللی کشتی فرنگی جام تورلیخانوف در قزاقستان بود که شب گذشته (یکشنبه) به پایان رسید و کشتیگیران ایران با وجود اطلاع از سرنوشت محمدباقر یخکشی باز هم با تیشرت ورزشی بر روی سکو حاضر شدند و مسئولان تیم نیز نسبت به این موضوع مهم بیتفاوت بودند. این در حالی بود که ورزشکاران سایر کشورها با گرمکن روی سکو رفتند و فقط ایرانیها با تی شرت آستین کوتاه برای دریافت مدال روی سکو رفتند. اگر مسئولان برگزاری این رقابتها نیز با جدیت و وسواس بدنبال اجرای قوانین اتحادیه جهانی کشتی بودند، بار دیگر شاهد پس گرفته شدن مدال اینبار از فرنگیکاران ایران بودیم!
جدا از قوانین اتحادیه جهانی کشتی و سختگیری اخیراً آنها، مشخص نیست چرا کشتی گیران شان و دیسیپلین تیم صاحبنامی مانند ایران را رعایت نمیکنند و طوری روی سکو میروند که گویا تیمی مانند ایران یکدست گرمکن ندارد تا ورزشکارانش بپوشند. قطعاً یکی از وظایف سرپرستان تیمهای اعزامی گوشزد کردن این موارد به ورزشکاران و ملزم کردن آنها به رعایت چنین مسائلی است اما در تورنمنتهای اخیر اکثر ورزشکاران با لباس مناسب روی سکو رفتند جز ایرانیها. ضمن اینکه نادر حاج آقانیا نیز با لباس آستین کوتاه روی سکوی وزن ۵۷ کیلوگرم رفت اما این موضوع از چشم مسئولان جام ساساری دور ماند وگرنه یک مدال دیگر هم از ایران گرفته میشد.